Pedagoog en onderwijsadviseur bij de Upvoedclub

eva bronsveld gezinsfoto

I have a Dream
Dat ieder kind zich gehoord, gezien en vooral geliefd voelt.
Dat wij als ouders liefdevol in de wereld mogen staan en met mildheid en mededogen naar onszelf en anderen kunnen kijken.

Mijn dochter Sofie huilde erg veel waardoor ik aan mijzelf ging twijfelen en op zoek ging naar wat ik voor haar kon doen. Ik wilde haar heel graag het gevoel van onvoorwaardelijke liefde vanaf het begin meegeven.

In mijn werk als leerkracht en later als school-video-interactiebegeleider zag ik kinderen die zich niet begrepen voelden door hun omgeving. Kinderen die soms letterlijk begonnen te schreeuwen, omdat ze zich niet gehoord voelen. Of kinderen die zich afsloten, omdat ‘toch niemand ze echt snapte’.

Time-outs en beloningen vlogen je om de oren

Zelf kan ik enorm genieten van alle momenten van écht contact met kinderen. Ik raak vaak ontroerd als ik merk dat een kind zich geliefd voelt door iets wat ik zeg of doe. Mijn eigen kinderen zijn gevoeliger dan gemiddeld en combineren dit met een sterke wil. Dit heeft me behoorlijk voor wat uitdagingen gesteld en ik ben mij daarom gaan verdiepen in wat ik later temperamentvolle kinderen ben gaan noemen. En ik merk een grote behoefte aan informatie bij ouders.

Dat is niet zonder slag of stoot gegaan. In mijn visie ga ik uit van gelijkwaardigheid met het kind. In het begin kreeg ik veel weerstand en kritiek. Time-outs en beloningen vlogen je om de oren. Dat was de mainstream. Ik geloof sterk in wat ik doe en waar ik voor sta. Ik ben door blijven gaan met het vertellen van mijn verhaal, krachtig en onderbouwd vanuit de wetenschap en met mijn kinderen als motivatie. Inmiddels zijn steeds meer professionals en ouders overtuigd van deze visie en ben ik uitgegroeid tot expert op dit gebied.

Van wie zouden ze het hebben

Mijn kinderen zijn mijn spiegels en zij laten mij steeds weer in die spiegel kijken. Ik mag van hen leren en zij van mij.


Ik ben Eva and I have a Dream…………………….die zich liefdevol ontvouwt.